לייעוץ משפטי בנושא רשלנות רפואית - 03-940-5454
לייעוץ משפטי בנושא רשלנות רפואית - 03-940-5454

צניחת חבל הטבור

צניחת חבל הטבור

מקרים של צניחת חבל הטבור עשויים להסתיים בתוצאה הרת אסון ולגרום לפגיעה קשה ליילוד. במידה וילדך נפגע מרשלנות רפואית בלידה מומלץ לפנות בהקדם לבחינת עילת תביעת רשלנות רפואית.  

צניחת חבל הטבור

צניחת חבל הטבור (Umbilical cord prolapse) הוא מצב רפואי העשוי להתרחש במהלך הלידה שבו חבל הטבור יורד לאזור הסגמנט הרחמי התחתון ולמעשה מופיע לפני הראש במהלך הלידה.

צניחת חבל הטבור חושפת את חבל הטבור ללחץ הנוצר מהאזורים הסמוכים לו כגון: ראש התינוק, האגן, צוואר הרחם והנרתיק.

הסיכון שבצניחת חבל הטבור הוא מפני הפרעה בזרימת הדם והחמצן לעובר דבר שיכול להוביל לתשניק בלידה (אספיקציה) ולגרום לנזק מוחי (שיתוק מוחין ביילוד) ואף למוות. 

בין הסיבות לצניחת חבל הטבור ניתן למצוא: עובר שאינו בשל (מתחת לשבוע 34 להריון), מצגים חריגים של העובר כגון מצג עכוז, מצג מצח, מצג פנים ועוד, מיקום בעייתי של השליה, דיספרופרוציה בין האגן לראש העובר, מצבים של ריבוי מי שפיר, ירידת מים מוקדמת, מקרים של התערבות מיילדותית כגון פקיעה יזומה של מי השפיר ועוד. 

צניחת חבל הטבור רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרום לפגיעה קשה ביילוד, לרבות פגיעה מוחית (שתוצאותיה יכולות להיות לדוגמא שיתוק מוחין CP) ואף מוות

במקרים שבהם ארעה צניחה גלויה של חבל הטבור שבו חבל הטבור מקדים את ראש העובר ולעיתים יוצא בחלקו לתעלת הלידה טרם יציאת העובר יש צורך בהערכה מיידית של מצב העובר ולנקוט בפעולות מיידיות עד התחלת ניתוח קיסרי. 

אי זיהוי מצב זה ואי נקיטת הפעולות המתאימות או עיכוב בביצוע הפעולות ואיחור בביצוע ניתוח קיסרי יכול להוות רשלנות ולהקים עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה. 

ישנם מקרים שבהם צניחת חבל הטבור אינה גלויה אך ניתן לחשוד בצניחת חבל הטבור לאור שינויים שרואים במוניטור עוברי כגון: האטות או ברדיקרדיה ובמידה ומדובר בשינויים פתולוגיים יש לבצע ניתוח קיסרי דחוף. איחור בביצוע ניתוח קיסרי במצבים אלה יכול להקים עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה. 

כיצד מתחילים לברר תביעת רשלנות רפואית בלידה? 

במידה ואתם חודשים שארעה רשלנות רפואית בלידה מומלץ לפנות בהקדם להתייעצות עם עורך דין רשלנות רפואית העוסק באופן ספציפי בתחום של רשלנות רפואית בהריון ובלידה.

לצורך תחילת בירור התביעה והערכת סיכוייה יש מקום לאסוף את כל החומר הרפואי הרלוונטי למקרה, לרבות כל החומר הנוגע למעקב ההריון, תיקה הרפואי המלא של היולדת מבית החולים לרבות סרטי מוניטור ובדיקות אולטרסאונד, תיקו הרפואי של היילוד ועוד.

לאחר ניתוח החומר הרפואי ובחינתו, יופנה המקרה להערכה למומחה רפואי בתחום גינקולוגיה ומיילדות אשר יבחן האם נזקיו של היילוד נגרמו בשל רשלנות רפואית בלידה. ככל, שתשובת המומחה תהיה חיובית ניתן יהיה להתקדם לחוות דעת משפטית אשר תוכל לתמוך ולבסס את התביעה.

ניסיון משרדנו בתביעות רשלנות רפואית בלידה

למשרדנו ניסיון רב בייצוג ילדים עם צרכים מיוחדים עקב רשלנות רפואית בלידה, כגון במקרים של שיתוק מוחין עקב רשלנות רפואית, שיתוק על שם ארב עקב רשלנות רפואית בלידה ועוד. 

במקרים אלה פועל משרדנו לצורך קבלת הפיצוי המקסימאלי אשר יאפשר המשך שיקומו של הנפגע, הבטחת המשך קיומו בעבוד ואספקת כל צרכיו המיוחדים עד לאריכות ימי חייו.

אם אתם סבורים כי ילדם נפגע כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה מומלץ לפנות לעורך דין הבקיא בתחום לבירור יסודי ומקיף של תביעת רשלנות בלידה. 

לייעוץ ראשוני והערכת סיכוייה התביעה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’: 05544-485312 או בדוא”ל: [email protected].

Call Now Button
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support