לייעוץ משפטי בנושא רשלנות רפואית - 03-940-5454
לייעוץ משפטי בנושא רשלנות רפואית - 03-940-5454

חוסר חמצן למוח

חוסר חמצן למוח

במקרים שבהם נגרם חוסר חמצן למוח הדבר עלול להוביל לפגיעה מוחית קשה ובלתי הפיכה ואף לגרום למוות. 

במידה והפגיעה המוחית נגרמה כתוצאה מרשלנות של רופא או איש צוות רפואי מומלץ לבחון קיומה של עילת תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית.

חוסר חמצן למוח – פגיעה מוחית קשה

חוסר באספקת חמצן למוח עלול לגרום לפגיעה מוחית ואף לפגיעה באיברי גוף אחרים (כגון: לב, ריאות, כליות, כבד ועוד). 

אחד מהמקרים השכיחים של פגיעה מוחית על רקע חוסר אספקת חמצן למוח הינו מקרה של תשניק סב-לידתי (אספיקציה). במצב זה היילוד סובל מפגיעה מוחית כתוצאה מהפרעה באספקת חמצן ודם עקב סיבות שונות.  

נזק מוחי עלול להיגרם גם כתוצאה מפגיעה טראומטיות שונות, שבץ מוחי / אירוע מוחי, התקף לב, זיהום, מפרצת, חנק ועוד. 

חוסר חמצן למוח בהריון

במקרים שבהם חרף סימני אזהרה אשר יכלו להחשיד להפרעה באספקת חמצן למוח העובר, לא ננקטו על ידי הצוות הרפואי הפעולות המתאימות, ייתכן וקיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון. 

כך למשל במקרים שבהם אובחנו מיעוט מי שפיר, מוניטור לא תקין, הפחתה בתנועות העובר, ממצאים בבדיקות אולטרסאונד, סימנים המחשידים להיפרדות שליה מלאה או חלקית ועוד. 

במידה ונולד לכם ילד עם פגיעה מוחית מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית בהריון ובלידה לבירור והערכת סיכויי תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. 

חוסר חמצן למוח בלידה

חוסר חמצן למוח בלידה (תשניק בלידה או אספיקציה) הינו אירוע מסוכן העלולים לגרום לפגיעה קשה ובלתי הפיכה ליילוד ליילוד כגון: שיתוק מוחין (סי.פי cp)  בדרגות חומרה שונות ואף למוות. 

מניסיוננו הרב, גם כאשר פגיעה חמורה זו מתרחשת, הרופאים לא ממהרים לקחת אחריות (באותם מקרים שהדבר נגרם עקב רשלנות) ואף לא מציינים זאת במפורש בתיק הרפואי  מחשש מפני תביעה עתידית. לעיתים אף נמסר להורים שהסיבה לפגיעה המוחית אינה ידועה או שלא ניתן היה למנוע אותה.

לכן במצבים שבהם יש חשד כי נגרם ליילוד פגיעה מוחית בשל חוסר חמצן למוח מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין רשלנות רפואית בלידה.

ישנם גורמים רבים העלולים לגרום למצב של חוסר חמצן במוח בזמן הלידה, לרבות: מקרים של צניחת חבל הטבור, חוסר חמצן במוח עקב כריכת חבל הטבור, חוסר חמצן למוח בגלל היפרדות שלייה, קרע ברחם ועוד. פעמים רבות, ניתן ללמוד על מצב המחשיד למצוקה עוברית בבדיקת המוניטור או בבדיקות האולטרסאונד המבוצעות לאשה ההרה. 

במקרים שבהם קיים חשד למצוקה עוברית, על הצוות הרפואי לנקוט בפעולות דחופות ומיידיות לבירור המצב, לרבות סיום הלידה וחילוץ העובר על מנת למנוע מצב של חוסר חמצן ממושך לעובר.

מתי ניתן לחשוד שהתינוק נולד עם פגיעה מוחית עקב חוסר חמצן?

במקרים שבהם היתה לידה “סוערת”, מצבים של לידה טראומטית, עובר שנולד במצב קשה כשהוא אינו נושם וזקוק להחייאה ולאשפוז ממושך ניתן לחשוד ברשלנות רפואית עקב חוסר חמצן למוח. 

כך גם במקרים שבהם לאחר הלידה אובחנה חמצת מטבולית ביילוד (PH נמוך), במקרים שבהם אובחנה אנצפלופתיה היפוקסית איסכמית עם סימנים נוירולוגים נוספים, במקרים של פרכוסים לאחר הלידה וכן במקרים שבהם בבדיקות הדמיה (אולטרסאונד מוח או בבדיקת MRI) מופיעים ממצאים של פגיעה מוחית המתאימה למצבים של חוסר באספקת חמצן ודם.

במידה ונולד לכם ילד עם שיתוק מוחין (CP) או פיגור שכלי או עם ליקויים נוירולוגים אחרים ואתם חושדים שהדבר נובע כתוצאה מרשלנות בלידה מומלץ לבחון בהקדם לייעוץ לבחינת תביעת רשלנות רפואית. 

חוסר חמצן למוח – מקרים נוספים של רשלנות רפואית

חוסר חמצן למוח הוא מצב קריטי, כאשר ככל שיחלוף יותר זמן הפגיעה עשויה להיות קשה יותר. 

מלבד המקרים של חוסר חמצן בהריון או חוסר חמצן בלידה מקרים נפוצים נוספים של חוסר חמצן למוח הינם מקרים של אירוע מוחי / שבץ מוחי שבו למעשה נפגעת אספקת הדם למוח.

אירוע מוחי נחשב כאירוע הדורש טיפול מיידי דחוף כאשר חלון ההזדמנויות לטיפול הוא צר יחסית בן מספר שעות. במידה והצוות הרפואי התרשל לאבחן מצב של אירוע מוחי או לא טיפל בזמן באירוע מוחי ומנע מהמטופל טיפול מתאים בהחלט ייתכן ומדובר ברשלנות רפואית. 

מקרים נוספים של  חוסר חמצן למוח יכולים להיות כתוצאה מכשל לבבי (כמו במצבים של דום לב), כשל נשימתי ועוד. 

צור קשר

למשרדנו ניסיון רב בתביעות רשלנות רפואית במקרים קשים של פגיעות מוחיות וחוסר חמצן למוח. 

להערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדואל: [email protected].

Call Now Button
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support