במקרים שבהם נגרם ליולדת נזק כתוצאה מרשלנות בטיפול בדימום לאחר לידה, ייתכן וקיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית. מומלץ לקרוא את המאמר שלהלן שעניינו: רשלנות רפואית דימום לאחר לידה.
דימום לאחר לידה הינו מצב חירום מיילדותי אשר יכול להופיע עד 24 שעות לאחר לידה. לרוב, הדימום נובע מחוסר התכווצות מספקת של הרחם. הדימום יכול להתרחש גם על רקע של שליה נעוצה, קרעים בנרתיק, בצוואר הרחם או בתעלת הלידה, בעיות בקרישת הדם, הישארות של חלקי שליה ברחם ועוד.
דימום לאחר הלידה עשוי להוביל להלם תת נפחי, כשל כלייתי, כשל נשימתי, פגיעה במערכת הקרישה ואף למות היולדת. מכיוון שלא תמיד ניתן לצפות דימום מוגבר לאחר הלידה, חשוב מאוד לאבחן מצב זה במהירות ולהתערב בדחיפות.
רשלנות באבחון או איחור באבחון של דימום לאחר הלידה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך ליולדת. במקרים אלה ובמקרים שבהם היתה רשלנות בטיפול בדימום לאחר לידה ייתכן וקיימת עילת תביעה לרשלנות רפואית.
כאמור, מהרגע שבו מתקבלת האבחנה של דמם לאחר הלידה, יש לטפל ביולדת באופן דחוף ומיידי על מנת לעצור את הדימום במהירות האפשרית.
הטיפול במקרים של דימום מוקדם לידה כולל מגוון של פעולות לא ניתוחיות וניתוחיות שמטרתן עצירת הדימום, לרבות: תרופות המעודדות התכווצות הרחם, תפרים, קשירה ועוד.
במקרים אלה יש להגיע לאבחנה מוקדם ככל האפשר, להעריך את יעילות הטיפול ולהחליט על המשך טיפול בהתאם. ניתן למצוא את רשימת הטיפולים המומלצת, בין היתר, בנייר עמדה 12 של האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה העוסק בטיפול בדימום מוקדם לאחר הלידה.
באותם מצבים שבהם הרופאים לא אבחנו דימום לאחר הלידה או באותם מצבים שלא ניתן טיפול מתאים לעצירת הדימום או שלא הוערכה כראוי יעילות הטיפול ולא בוצעו פעולות אחרות, ייתכן וקיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית ומומלץ לפנות בהקדם לעורך דין רשלנות רפואית.
משרדנו בעל ניסיון רב בניהול תביעות רשלנות רפואית, לרבות ובפרט רשלנות רפואית בלידה ומקרים שבהם נגרמו נזקים קשים ליולדת לאחר הלידה.
לייעוץ ראשוני והערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעורך דין אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected].