לייעוץ משפטי בנושא רשלנות רפואית - 03-940-5454
לייעוץ משפטי בנושא רשלנות רפואית - 03-940-5454

בדיקת NIPT

רשלנות רפואית בהריון

במידה ונולד לכם ילד או ילדה עם תסמונת גנטית או הפרעה כרומוזומלית ולא נמסר לכם מידע אודות בדיקת NIPT במהלך ההריון, יש מקום לבחון קיומה של עילת תביעת רשלנות רפואית בהריון (הולדה בעוולה). 

מהי בדיקת NIPT?

בדיקת NIPT (Non Invasive Prenatal Test כלומר בדיקה לא פולשנית טרם הלידה) הינה בדיקת דם שנועדה להעריך את הסיכון להפרעות כרומוזומליות כגון: תסמונת דאון, תסמונת אדוארדס, תסמונת פאטו, הפרעות בכרומוזומי המיון כגון: תסמונת קליינפלטר, תסמונת טרנר ותסמונות גנטיות רבות נוספות. 

היתרון של בדיקה זו הוא בהיותה בדיקת דם לא פולשנית ולפיכך אין גם סיכון להפלה. רמת הדיוק של הבדיקה לתסמונת דם היא מאוד גבוהה והיא בעלת רמת אמינות גבוהה אולם היא אינה נחשבת כבדיקה אבחנתית (כמו בדיקת מי השפיר הפולשנית). 

הבדיקה מבוססת על דגימת דם של האם, ניתן לבצעה החל מהשבוע ה-10 להריון והיא מועברת לבדיקה במעבדות המתמחות ב NIPT. היא אינה כלולה בסל הבריאות. 

בכל מקרה של תוצאה חריגה בבדיקת NIPT נדרש לאמת זאת בבדיקה אבחנתית (מי שפיר). 

בדיקת NIPT רשלנות רפואית

ניתן להציע את בדיקת ה – NIPT לנשים בהריון עם סיכון להפרעות כרומוזומליות בעובר, לדוגמא:

  • נשים מגיל 35 ומעלה – במקרים אלה יש המלצה לביצוע בדיקת מי שפיר. יחד עם זאת ישנן נשים הפוחדות לבצע בדיקה זו בשל היותה בדיקה פולשנית ולכן באותם מקרים שכלל לא הוצע להן לבצע בדיקת NIPT ונולד ילד עם הפרעה כרומוזומלית ייתכן וניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית. 
  • כאשר קיימים סימנים רכים באולטרסאונד המחשידים לקיומה של הפרעה כרומוזומלית (כגון: מוקד אגוקני בלב העובר, הרחבה של אגני כליה, שני כלי דם בחבל הטבור, ציסטה בכורואיד פלקסוס, הפרעה בגדילה וכו’).
  • בדיקת סקר (שקיפות עורפית ובדיקת דם בשליש הראשון או בדיקת סקר בשליש השני) המצביעה על סיכון מוגבר להפרעה כרומוזומלית.
  • כאשר קיים עבר אישי או משפחתי של הפרעות כרומוזומליות. 

לאור כושר הניבוי הגבוה של בדיקת NIPT לעומת בדיקת הסקר השגרתיות (הנמצאות בסל הבריאות) ניתן לשקול להציע את הבדיקה גם לנשים ללא סיכון גבוה להפרעות כרומוזומליות. 

יש לציין כי ישנן מספר חברות המציעות במסגרת בדיקת NIPT לבצע גם בדיקות לתסמונות חסר תת מיקרוסקופיות וטריזומיות נדירות. כך שבמידה ונולד ילד עם תסמונת חסר בכרומוזומים שניתן היה לחשוד בה אילו היתה מבוצעת בדיקת NIPT בהריון ייתכן וקיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון

למשרדנו ניסיון רב בייצוג הורים לילדים עם מחלות ותסמונות גנטיות

משרדנו צבר ניסיון רב בניהול תביעות הולדה בעוולה בגין רשלנות רפואית בהריון או רשלנות בייעוץ גנטי וכן בתביעות של רשלנות רפואית בלידה. 

משרדנו מייצג מספר רב של הורים לילדים עם מחלות ותסמונות גנטיות וליקויים כרומוזומוליים מכל רחבי הארץ.

להערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו”ד אורי דלאל בטל’: 0544-485312 או בדוא”ל: [email protected].

Call Now Button
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support